fbpx

Hogyan tudsz zökkenőmentes távmunka környezetet kialakítani dolgozóid számára?

A koronavírus hatására egyértelművé vált, hogy mára sok cég fennmaradásához elengedhetetlen a távmunka alkalmazása. Ennek körülményeit biztonságossá kell tenni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen mehessen tovább a munka annak ellenére, hogy nem ül mindenki egy irodában.

 Mik azok az intézkedések, amiket megtehetsz, hogy problémamentesen dolgozhasson együtt mindenki? Milyen eszközöket, módszereket kell alkalmazni hozzá?

Ha Te is szeretnéd, hogy dolgozóid megfelelően tudjanak dolgozni otthonról, akkor olvasd el a tippjeinket. Néhány pontban bemutatjuk, hogyan lehet és érdemes biztonságos távmunka környezetet kialakítani!

  • Kommunikáció

Abban az esetben, ha minden alkalmazott otthonról dolgozik, nagyon fontos figyelnie a vezetőnek arra, hogy biztosítsa számukra a megfelelő környezetet és rendszert. Ahhoz, hogy mindenki között zavartalanul menjen a kommunikáció, ügyelni kell arra, hogy birtokukban legyen minden szükséges eszköz.

Csak megfelelő egymás közti kommunikációval lehet jó munkát végezni.

Az emberek a munkahelyükön gyakran kérnek segítséget, vagy kérdeznek olyan dolgokat egymástól, amikben bizonytalanok, ezért online is meg kell oldani, hogy erre lehetőségük legyen. Ezt például közös chat csoport létrehozásával vagy alkalmankénti csoportos videókonferenciával lehet megoldani. Ezen kívül érdemes hetente-kéthetente megbeszélést tartani, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindenki megfelelően halad-e a munkájával.

  • Technikai eszközök

A kommunikációhoz kapcsolódva egy másik rendkívül fontos dolog a technikai eszközök biztosítása.

Lényeges, hogy a vállalat biztosítson dolgozói számára egy laptopot és/vagy céges telefont, így a saját eszközök használata nem válik szükségessé.

Ez azért fontos, mert ha ugyanarról a számítógépről vagy laptopról dolgozik valaki, mint amin a vállalati információi vannak, az nagy kockázattal járhat.

Abban az esetben, ha ugyanazt az eszközt használják ,akkor egy jelszó vagy rendszer feltörés esetén nagy veszélybe kerülhetnek az adatok, és ez főleg a vállalati információk kiszivárgása, lopása miatt lehet kockázatos.

Ne kockáztass, inkább ruházz be néhány új eszközre! Jobban megéri, mint az adatok elvesztésével járó kiadásokkal és következményekkel bajlódni.

Segítünk, hogyan alakíts ki zökkenőmentes távmunka környezetet a dolgozóid számára - System Services Hungary

Segítünk, hogyan alakíts ki zökkenőmentes távmunka környezetet a dolgozóid számára – System Services Hungary

  • Rugalmas munkavégzés

Az otthoni munkavégzés lehetővé teszi azt, hogy az emberek ne egy meghatározott időintervalllumban dolgozzanak. Ha rugalmas munkaidőt biztosítasz alkalmazottaidnak, akkor valószínűleg sokkal hatékonyabbak lesznek.

Amikor egy légtérben folyik a napi munka elvégzése, például 8:00-16:00-ig, akkor nem mindig áll a munkatársak érdekében, hogy minél gyorsabban befejezzenek egy projektet, hiszen ez nekik a fix munkaidő miatt nem jelenti azt, hogy időt takarítanak meg. Azonban, ha ők osztják be az idejüket, akkor sokkal hamarabb teljesítik az adott feladatot, így hatékonyabb a feladatvégzés.

Az otthoni munkavégzésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:
  • Felhőiroda

A professzionális informatikai háttér elengedhetetlen a vállalatok számára. Az online térbe történő átállásnál egy remek megoldás a felhőiroda. Itt még hatékonyabbá teheted a kollégákkal való kapcsolattartást és kommunikációt, ezen kívül biztonságos munkamenetet és adattárolást tesz lehetővé. Nagy előnye, hogy nincs helyhez kötöttség és a világ bármely pontján használhatod, nem számít, honnan szeretnél dolgozni.

Időt is spórolhatsz vele, mert az online térben történő konferenciák és megbeszélések sokkal időtakarékosabbak, mint a személyes találkozók.

Ha szeretnéd, hogy a vállalatod a lehető leghatékonyabban működjön a home office időszak alatt is, vagy bármilyen IT-vel kapcsolatos kérdésed,  problémád van, akkor  a System Services profi csapatára van szükséged!

Segítünk berendezni neked az új felhőirodádat!

Az alábbi linkre kattintva kérj tőlünk díjmentes konzultációt, hogy segíthessünk Neked:

https://systemservices.hu/kapcsolat/

#Adatbiztonság #felhőiroda #felhőszolgáltatások #homeoffice #kommunikáció #munkavégzés #otthonimunkavégzés #SystemServicesHungary #technikaieszközök

Források:
https://forbes.hu/uzlet/rugalmas-munkavegzes-ha-nem-latom-akkor-nem-is-dolgozik/

2021.01.27.
System Services Hungary

2021-03-26T15:27:04+01:00