fbpx

Csigalassú a számítógép?

 A mai, felgyorsult világban fontos, hogy mi is tartsuk a tempót a számítógépekkel. De mi történik akkor, ha a megszokott gyorsaságot egy-egy probléma akadályozza?

A vállalatoknak létkérdés, hogy a mindennapi feladatok zökkenőmentesen menjenek. Természetesen nem mindig alakul minden úgy, ahogyan szeretnénk, vagy elterveztük és ez bosszúságokat tud okozni. Ezek aztán könnyen problémává alakulhatnak, ha több alkalmazott is a csigalassú számítógéppel bajlódik. Ez jelentősen csökkenti a munka hatékonyságát és gyorsaságát. A jól és megfelelő sebességgel működő számítógépek elengedhetetlenek a hatékony vállalati munkavégzéshez.

Valószínűleg már veled is előfordult, hogy amikor épp dolgoztál volna, vagy határidőre csináltál egy munkát, a számítógéped már a bekapcsolásnál problémába ütközött:

  • nem reagált mindenre azonnal,
  • lassan töltött be weboldalakat,
  • a szokásos gyorsaságtól eltért az általános működése,
  • esetleg az adatok mentése nem ment úgy, ahogy kellett volna.

Sokan ilyenkor egyből arra gondolnak, hogy egy új számítógépet vesznek, ami nem a legköltséghatékonyabb megoldás. Főleg, ha az összes céges számítógép lelassult. Nem minden esetben szükséges ilyen drasztikus döntést hozni, hiszen lehet, hogy nem is olyan nagy a baj, mint hitted.

Te sem szeretnél feleslegesen 100 ezreket kiadni új számítógépekre, ugye?

Akkor vegyük sorra, mik állnak leggyakrabban ennek a bosszantó problémának a hátterében!

Kevés tárhely

A számítógép lelassulásának egyik leggyakoribb oka az, hogy kevés, vagy teljesen betelt a tárhely. Ilyen esetben előfordul például, hogy visszaesik a gép sebessége, vagy lassan tölti be a weboldalakat. Elsőként érdemes átnézni a mappákat és szelektálni, törölni a nem szükséges fájlokat.

Ha viszont szükség van az összes fájlra, akkor azokat egy külső adattárolón vagy felhő alapú rendszerben is lehet tárolni. A felhőszolgáltatás például nagyon biztonságos megoldás, és érdemes megfontolóra venni használatát, ha sok helyet szeretnél felszabadítani a merevlemezen.

Karbantartás hiánya

A másik legfontosabb teendő a karbantartás. Sokan megfeledkeznek erről, vagy nem fordítanak rá elég figyelmet, és ott kezdődik a baj. Mind az operációs rendszert, mind a számítógép belsejét karban kell tartani. Ha nem teszed, az visszafordíthatatlan problémákat eredményezhet.

  •  Például a számítógép tisztításának hiánya túlmelegedéshez vezet, ami pedig komoly meghibásodásokat okoz.
  • A belső karbantartás hiánya pedig használhatatlanná lassítja a számítógépet.

Vannak tehát elvégzendő karbantartási feladatok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Vírusok

A számítógépeket az is jelentősen lelassítja, ha vírusok áldozata lesz. Ebben az esetben fontos, hogy minél előbb észleld a problémát, mert ha nem veszed észre időben a fenyegetést, akkor komolyabb problémákat is okozhatnak, mint a lassulás. A céges adatvesztés például egy ilyen dolog.

Ezt nem érdemes kockáztatni, ezért ajánlatos vírusok elleni programok telepítése. Nem mindegy viszont, hogy mivel védekezel a vírusok ellen, ezért célszerű hozzáértő személlyel konzultálni, hogy 100 százalékos védelmet nyújtsanak céges adataidnak.  Ha már megtörtént a baj, akkor pedig az eltávolításban lesznek segítségedre.

Számos dolog okozhatja a problémát, de minél előbb észreveszed, annál könnyebb azt orvosolni.

Ez nagyon fontos, mert ha nem cselekszel, akkor idővel akár nagyobb baj is lehet belőle, vagy tovább tarthat kezelni azt.

A lassú számítógépek és a lassú rendszerek megnehezítik és költségesebbé teszik a munkát

A lassú számítógépek és a lassú rendszerek megnehezítik és költségesebbé teszik a munkát

Ha lassú a számítógéped és szakértő segítségre van szükséged, akkor keress bátran minket!

Biztosan tudunk neked segíteni, ha például

  • általános karbantartási feladatokat kell elvégezni,
  • vírusirtásra van szükséged, vagy
  • betelt a tárhelyed, és kipróbálnál egy hatékony felhő alapú szolgáltatást, aminek segítségével biztonságosan tárolhatod céges adataidat.

Kérj díjmentes, személyre szabott konzultációt az alábbi linkre kattintva, hogy segíthessünk Neked!

https://systemservices.hu/kapcsolat/

2021.02.05.

Források:
https://pcworld.hu/szoftver/a-pc-lassulas-rejtett-okai-223546.html

System Services Hungary

#számítógép #SSH #adatbiztonság #ITszolgáltatás #homeoffice #vállalatirányítás #munkavégzés #technikaieszközök #SystemServicesHungary #hatékonyság #sebesség #gyorsaság #cégeslaptop #cégesadatok

 

 

 

2021-04-01T13:21:14+01:00