fbpx

A koszos angol, a szakdolgozat és az útkeresés

A számítógép, az okostelefon és az internet használata ma már az életünk egyik legfontosabb részévé vált. A képernyőkről dől a sok információ. Pedig nem is olyan régen még csak az újságokból, a TV-ből és a rádióból szereztük meg a tartalmakat. Persze azzal a hatalmas különbséggel, hogy akkor nem dönthettünk arról, hogy mit is szeretnénk látni, hallani vagy olvasni.

Az internetnek számos egyéb előnye is van, ezeket mutatjuk be ebben a cikkben. A Microsoft Teams program funkcióiról is lesz szó.

A kosznál is jobban ragad az angol

Az internet adta egyik legnagyobb lehetőség az az ingyenes nyelvtanulás. Ma már számtalan olyan oldal létezik, ahonnan ingyenes tölthetünk le nyelvoktató anyagokat. A legjobb mégis az, amikor böngészés közben észrevétlenül, autodidakta módon tanulunk!

Filmek, sorozatok, szövegek szinte végtelen sora érhető el számunkra idegen nyelven is. A Youtube videómegosztóján rengeteg, különféle témákban jártas személy csatornája található meg. Így mindenki számára ott a lehetőség, hogy megtalálja az ízlésének megfelelőt. A TikTok alkalmazás manapság nagyon népszerű a fiatal és a felnőtt korosztály körében is. Letöltés után eleinte haszontalannak tűnhet, de a rengeteg angol nyelvű videó nézése és hallgatása után néhány hónap után észrevehetően javul az ember hallás utáni szövegértése.

Számos hasznos lehetőséget biztosít az emberiségnek az internet, az egyik ilyen a Microsoft Teams program

Számos hasznos lehetőséget biztosít az emberiségnek az internet, az egyik ilyen a Microsoft Teams program

Az internettel mindig megtalálod a számodra legjobb utat

További hatalmas előny, amit az internet ad, az a GPS helymeghatározás. Akinek rossz a tájékozódóképessége, és pillanatok alatt belekeveredik abba, hogy honnan indult, és hova kellene mennie, ez maga a megváltás. Így még idegenként is pofonegyszerű eljutni Budapesten bárhová a telefonnak köszönhetően. Azoknak, akik bizonytalanul tájékozódnak, a GPS tényleg egy áldás!

Ma már a távolság sem lehet akadály a Microsoft Teams segítségével

Amióta jobban jelen van az életünkben az internet, jelentősen megkönnyítette a kapcsolattartást! Szerencsére ma már könnyen és egyszerűen tudjuk tartani a kapcsolatot azokkal a szeretteinkkel, akik mondjuk az ország másik részén vagy külföldön élnek. A visszajelzésükre vagy a válaszukra nem kell több napot várni, hanem pár másodperc alatt megtudhatjuk, hogy az illető mit szeretne mondani nekünk. Erre az egyik legalkalmasabb a Microsoft Teams. A legkényelmesebb dolog ezzel kapcsolatban az az, hogy bárhonnan el lehet intézni az ügyeket, csak a telefon és internethozzáférés kell hozzá. A vonaton ülve emailezés, közben megbeszélés, zenehallgatás, videózás; szinte minden megoldható így online is.

Kapcsolódó szakcikkünket itt tudod elolvasni a Microsoft Teams előnyeiről:

Hogyan lehet egyszerűsíteni a meetingeket, de mégis tartani a személyes kapcsolatot alkalmazottjaiddal? A Microsoft Teams rengeteg funkciójával és lehetőségek tárházával segít Neked ebben.

Hogyan lehet egyszerűsíteni a meetingeket, de mégis tartani a személyes kapcsolatot alkalmazottjaiddal? A Microsoft Teams rengeteg funkciójával és lehetőségek tárházával segít Neked ebben.

Az internet az új online könyvtár

Ma már nem kell napokat tölteni a könyvtárban azzal, hogy valaki kidolgozza a szóbeli tételeit, hanem egyszerűen csak beírja a keresőbe az adott tétel címét és csak válogatnia kell a jobbnál jobb kidolgozott tételek között. Nagy segítség ez akkor is, ha egy-egy tantárgynál valami nem egyértelmű: az interneten rá lehet találni a feladattípusokra és a megoldásokra is. Azok, akik már írtak szakdolgozatot, vagy jelenleg is írják azt, még jobban hálálkodhatnak az internet meglétéért. Ezt az időszakot nagyon megkönnyíti az, hogy nem kell különböző szakirodalmakat pénzért vásárolni, hanem egyszerűen, ingyenesen hozzá lehet férni ezekhez. Sőt, a szakcikkek szinte végtelen tárháza is elérhető az interneten.

 

2021-04-27T17:54:09+01:00