fbpx

Okos és hasznos böngészés: 5 dolog az internet napos oldaláról

Internet. Erről a szóról mindenkinek van önálló véleménye. Valaki számára áldás és el sem tudná képzelni az életét nélküle. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik azt a nézőpontot vallják, hogy ez egy nagyon veszélyes dolog. Nos. erről órákig lehetne vitatkozni és különböző érveket lehetne egymással szembe állítani. Mi az internet életének napos oldalát hozzuk most el, cikkünkben 5 előnyt mutatunk be.

Nyelvtanulás

Az internetnek talán az egyik legnagyobb előnye az az ingyenes nyelvtanulás. Ma már nem muszáj külföldre utaznod vagy egy drága magántanárt felfogadnod, hogyha profi szintre akarod hozni a nyelvtudásodat. Gondolj csak bele, mennyi lehetőséget ad rá az internet, hogy tanulni tudj! A legjobb dolog benne pedig az, hogy nem kell egy unalmas, száraz könyv felett gubbasztva bemagolnod a szavakat és a nyelvtant, hanem szórakoztató módon tudsz fejlődni!

Az internet helyes és észszerű használata nagyban megkönnyíti az emberek életét

Az internet helyes és észszerű használata nagyban megkönnyíti az emberek életét

Mégis hogyan? Nézz a Youtube-on számodra érdekes témájú videókat külföldi videósoktól, ha van véleményed róluk, nyugodtan fejtsd ki komment formájában. Ha már a videómegosztót hoztuk fel első példának, akkor ott van a manapság nagyon népszerű alkalmazás, a Netflix. A jó filmes kikapcsolódás során a kellemest össze tudod kapcsolni a hasznossal. Állítsd be azt a lehetőséget, hogy a film, vagy sorozat angol nyelven menjen, angol felirattal. Meg fogod látni, hogy rövid időn belül mennyit fog fejlődni a hallás utáni szövegértésed és a szókincsed.

Ha már az alkalmazásokról van szó, akkor a TikTok-ot sem szabad kihagyni. Ez az emberek körében nagyon megosztó platform, valaki imádja, valaki szerint kevésbé hasznos. Mindenki döntse el magában, hogy mit gondol róla, de azt muszáj megemlíteni, hogy az angol nyelvtanulásodat fejlesztheti! Számtalan külföldi videókat dob fel, amik szintén a segítségedre lehetnek, ha azt akarod, hogy jobb legyen a hallás utáni szövegértésed és a szókincsed. Szóval, ha eddig nem ismerted, vagy viszolyogtál tőle, akkor lehet, hogy ezért érdemes lenne neki adnod egy esélyt.

Kapcsolat a világgal

Üzenetet küldeni és megkapni pár másodperc alatt? Videóhívásban beszélgetni a másikkal? Ma már ezek alapnak számít, de gondolj csak bele, ez az internet világa előtt nem így volt. Talán már sokan megfeledkeztetek arról, hogy mennyire körülményes volt a postán leveleket feladni, amikben csak egy egyszerű hétköznapi üzenet szerepelt, mint például egy olyan szituáció, ahol Katika megkérdezte a mamáját, aki tőle több 100 kilométerre lakott, hogy „Drága Nagymamám, hogy vagy? Mit csináltál a hétvégén? A hátad még mindig nagyon fáj?” Majd a feladás után hosszú ideig várt a válaszra.

A 21. században szinte már el sem tudnánk képzelni azt, hogy heteket várjunk egy válaszra. Szerencsére már nem is kell, a gyorsaság is az internet egyik ajándéka.

De vajon abba belegondoltál, hogy régebben hány ember utasította vissza élete nagy lehetőségét külföldön amiatt, mert félt attól, hogy így teljesen megszakad majd a kapcsolat közte és a családja között? Hidd el, rengetegen, de mi ilyen szempontból is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen akár Kínából is perceken belül felvehetjük a kapcsolatot a Magyarországon elő szeretteinkkel és láthatjuk őket teljes valójukban, ráadásul ingyen.

Gyorsabb ügyintézés

Te sem szeretsz órákat sorban állni az önkormányzatoknál egy 5 perces ügyért? Akkor az Ügyfélkapu alkalmazás a te barátod lesz! Ha vállalkozó vagy akkor ezen az oldalon zökkenőmentesen benyújthatod

 • az adó- és járulékbevallásaidat,
 • adóigazolást kérhetsz,
 • Eléred az eBEV-szolgáltatásokat,
 • Egyéni vállalkozásoddal összefüggő ügyeidet is el tudod intézni ezen az oldalon.

Milyen ügyeket tudsz magánszemélyként megoldani?

 • Személyi jövedelemadó (SZJA) benyújtása elektronikusan
 • Anyakönyvi kivonat iránti kérelem (pl. születés, házasság, halálozás)
 • Erkölcsi bizonyítvány igénylése
 • TAJ nyilvántartással összefüggő szolgáltatások 
 • Felsőoktatási felvételi jelentkezés
 • Földhivatali-nyilvántartás
 • Benyújthatsz fogyasztóvédelmi beadványt
 • Okmányiroda az interneten

Rengeteg lehetőség, ugye? És nincs másra szükséged, csak egy telefonra, vagy számítógépre és internet elérésre.

forrás: https://www.billingo.hu/blog/olvas/ugyfelkapu

Könyvolvasás

A könyvolvasás manapság sajnálatos módon egyre jobban kezd háttérbe szorulni. Ugyanakkor a könyvekben még mindig vannak lehetőségek. Már biztos te is hallottál arról, hogy könyvek ezrei érhetőek el az online világban. Az online térben való olvasás roppant egyszerű és praktikus. Ehhez sem kell más, csak a telefonod vagy a számítógéped és egy internet elérhetőség.

A könyveknek ezt a típusát sokkal olcsóbban tudod megvenni, mivel nincsen szállítási, nyomtatási, gyártási, de még raktározási költségük sem. A kedvenc íródat is tudod támogatni, hogyha nem csak letöltöd Pdf formátumban, hanem legálisan megvásárlod.

Ha ilyen formátumban olvasol el egy könyvet az abból szempontból is praktikusabb, hogy mindig veled van és nem foglal plusz helyet, hiszen a telefonodat, amire letöltötted, mindenhova viszed magaddal. Ráadásul akár egy egész könyvtárat is kényelmesen tárolhatsz a kütyüdön.

Útvonaltervezés

Biztosan sokan emlékeznek még arra az időszakra, mikor egy papír térkép navigált el minket A pontból a B-be. Nosztalgikus emlékek ezek, de az internet használatával az utazási szokásaink is gyökeresen megváltoztak. Különböző műszaki boltokban még lehet kapni GPS eszközöket, de ma már ennek is van egy egyszerűbb és olcsóbb módja. A telefonjára már bárki le tud tölteni egy GPS alkalmazást a legtöbb esetben ingyen. Ezek az alkalmazások már nem csak útvonalakat terveznek, hanem megmutatják, melyik busszal, villamossal, vonattal tudsz eljutni a kívánt helyre. Ugyanakkor a traffipaxokat is jelzik, valamint azt is, ha baleset történt valamelyik útvonalon, illetve a rendőri ellenőrzéseket is mutatják.

Ha tetszett neked ez a cikkünk és felkeltettük az érdeklődésesedet, akkor kattints az alábbi linkre, ahol érdekes információkat tudhatsz meg arról, hogy mit kell tenni akkor mikor a laptopod feladja a szolgálatot.

https://systemservices.hu/2021/02/22/mit-tegyunk-ha-a-szamitogep-bemondja-az-unalmast/

Hatékonyabb informatikai szolgáltatások

Amennyiben pedig informatikai kérdésekben segíthetünk, azt is örömmel tesszük. Ehhez:

kattints az alábbi képre és vedd fel velünk a kapcsolatot, 15 perces díjmentes konzultáción várunk szeretettel és szakértelemmel:

Rendszergazda szolgáltatás SSH

Keress minket, megoldjuk. Informatikai kihívások megoldása a szakterületünk.

2021.06.07.

System Services Hungary

#IT #onlinejelenlét #weboldal #online #socialmedia #SSH #SystemServicesHungary #siker #sikeresség #Facebook #Instagram #TikTok #Youtube #üzlet #tartalommarketing #informatika #cégstratégia #kommunikáció #internet

2021-06-07T10:52:56+01:00