fbpx

Nagyszabású oroszországi kibertámadás érte Németországot

Óriási kibertámadás érte Németországot Oroszországból – tudta meg a Bild. A szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) megerősítette az informatikai támadás tényét a német napilapnak. 

A Bild nyugati hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az utóbbi napokban történt kibertámadást az APT28 és a Fancy Bear néven is ismert hackercsoport hajtotta végre, amely az orosz katonai hírszerzéshez (GRU) kötődik. A művelet célpontja az úgynevezett kritikus infrastruktúra és a bankrendszer volt.

A kibertámadás egyik lehetséges indítéka az, hogy megtorolják az Oroszországot sújtó szankciókat. Azonban a Bild azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a támadás célja a Fehéroroszországgal és államfőjével, Aljakszandr Lukasenkával szembeni kemény szankciók megakadályozása, mivel a Fehéroroszország ellen tervezett szankciók között van az ország kizárása a SWIFT nemzetközi bankközi fizetési rendszerből.

A GRU az irányítása alatt álló hackercsoportok által az utóbbi években több nagyszabású kibertámadást intézett Németország ellen.

A hackerek többször behatoltak a szövetségi parlament (Bundestag) informatikai rendszerébe, megszereztek adatokat politikusokról, az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) pedig elloptak adatokat, amelyeket az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő egyik első oltást kifejlesztő BioNTech német biotechnológiai társaság nyújtott be az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő hivatalhoz.

Arról itt írtunk korábban, hogy óriási váltságdíjat fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline olajvállalat.

Védd meg a cégedet a veszélytől, és csökkents a legkisebbre a kockázatokat, hogy azzal foglalkozhass, amivel pénzt termelsz.

Védd meg a cégedet a veszélytől, és csökkents a legkisebbre a kockázatokat, hogy azzal foglalkozhass, amivel pénzt termelsz.

Tegyél te is a biztonságért, védekezz a kibertámadás ellen!

Ahogy az országok, a bankok és a kritikus infrastruktúrát üzemeltető szolgáltatók, úgy a cégek is fokozottan ki vannak téve a kiberbiztonsági kockázatoknak. A hackerek a hírnév, a hatalom és a vagyon megszerzésének reményében folyamatosan arra törekszenek, hogy feltörjék a biztonsági rendszereket, és zsarolóvírusokat juttassanak be azokba, vagy egyéb módokon hajtsanak végre kibertámadásokat.

  • Védd meg a cégedet a veszélytől, és csökkentsd a legkisebbre a kockázatokat, hogy azzal foglalkozhass, amivel pénzt termelsz.
  • Ne bízd a vállalat informatikai biztonságát a véletlenre, keress minket, és segítünk biztonságossá tenni a rendszered!

Kattints az alábbi képre és vedd fel velünk a kapcsolatot, 15 perces díjmentes konzultáción várunk szeretettel és szakértelemmel:

Rendszergazda szolgáltatás SSH

Keress minket, megoldjuk! Az informatikai kihívások megoldása a szakterületünk.

 

2021.07.01.

System Services Hungary

2021-07-01T12:15:14+01:00